Mitt Öga förlags logotyp är texten skissad i orange  
 

M i t t   Ö g a   F ö r l a g

Startsidan
 
Böcker & CD

Åttonde stadgan
En bra dag att dö på
Mitt öga - Återkomsten - ny bok
Gud är en burk Coca-Cola

Dansande Fågelskrämma
Mitt Öga
En pappas dagbok
Radiosatiren Aqua Veritas
 
Beställ
 
Författare
Pelle Lindblom
 
Förlaget
Kontakta oss
Pressinformation
Bokandlarinformation

 

Pressinformation

Åttonde stadgan


Klicka för att ladda hem pressbild på författaren. Vänligen ange Foto: Ulf B. Jonsson.

I flera års tid, parallellt med mitt arbete som lärare på Ltu:s Kreativt skrivande, har jag jobbat med den här romanen som gått under arbetsnamnet "Boris Janssons äventyr". Handlingen utspelar sig i Luleå under några kaotiska höstdagar. Nämndemannen BJ tar så illa vid sig av en kvinnomisshandel att han bryter mot de etiska reglerna och tar kontakt med kvinnan efter rättegången. Något som slutar allt annat än väl.
   Sthephen King skriver i "En hantverkares memoarer": skriv om det du känner till. Ja, jag har varit nämndeman i Luleå tingsrätt under många år och även känt den frustration som Boris upplever i inledningsscenen. Därutöver är handlingen fiktiv. Men allt skulle mycket väl kunna ha hänt. Det är jag övertygad om.

Pelle Lindblom

Releasedatum: 14 aug 2018
Författare:
Pelle Lindblom
Förlag: Barents Publisher
(i samarbete med Mitt öga förlag)
Omslag:
Gunvor Ekström
Omfång: 260 sidor
ISBN-nummer: 978-91-981439-5-9
Bandtyp:
Danskt band

Sagt om "Åttonde stadgan":

”Det här är en underbar berättelse med många bottnar: lättläst, spännande och intelligent skriven. På ytan handlar den om en vanlig medelklassfamilj som knakar i fogarna för att familjefadern till synes tappar omdömet. Men på ett djupare plan handlar boken om ett själsligt uppvaknande. Boris ger efter för sin längtan efter en djupare livsmening. Och i kampen för detta trasslar han in sig i komplikationer som han inte behärskar. Medan han spelar med i det som verkar vara hans egen tragedi levererar han en mycket träffande kritik av vårt moderna samhälle.
    Boris hinner kanske bara en liten bit på sin väg mot livsvisdom. Men han öppnar ett fönster som släpper in frisk luft i vår instängda samtid.”

Karl-Erik Edris, författare och föreläsare


”Om livet är styrt av paragrafer och rigida myndighetsutvövare finns bara en sak att göra. Skaffa hatt och slängkappa och ge sig ut på en odyssé för att bringa ordning i kaos. Men i en parallell, skärseldsliknande tillvaro blir domaren själv den anklagade. Här prövas kausalitetens logik och själens existens. Så länge barnen hämtas i tid
från fritids.
   Pelle Lindblom skapar en växelverkan mellan realism och filosofi på ett sätt som gör romanen till en bladvändare.”

Lina Stoltz, författare

 En bra dag att dö på (ljudbok)

Release: 6 oktober 2014
Titel: En bra dag att dö på
Författare: Pelle Lindblom
Inläsning: Författaren själv
Musik: Pelle Lindblom
Kontakt författaren: 070 - 692 93 37
Speltid: Ca 1 tim och 50 min
Bandtyp: 2 st CD eller mp3 (1 cd)
Vid publicering av pressbilder, vänligen ange fotografens namn.


"I torparprogrammen på tv tar det två minuter att lägga om ett tak, och sex minuter att renovera en helt förfallen gård. Det är lögn alltihop! Men skit i det.För nu smattrar det på vedbodstaket."Författaren och journalisten Pelle Lindblom gör en klart underhållande och stundtals riktigt humoristiskt exposé över det sanna torparlivet. Utan barfotaernst, som han uttrycker det. Förutom humorn finns här också ett befriande existentiellt djup, som alltid i hans texter.

Pelle Lindblom är journalist och författare som tidigare kommit ut med tvåromaner, samt ett flertal andra skrifter. "Om det finns något som kan kallas humoristiskt allvar, något slags gladallvar, såfinns det i hans rader." Såskrev en recensent i en hyllning till hans krönikesamling Mitt öga - återkomsten. Det stämmer förmodligen även pådenna, En bra dag att dö på.

Pressbilder får endast användas vid publicering om Mitt Öga förlags utgåvor.


Pressbild: Haren på omslaget. Foto: Pelle Lindblom


Pressbild: Författaren Pelle Lindblom. Foto: Ulf B. Jonsson

Infoblad, pdf.

Mitt öga - återkomsten

Mitt öga - återkomsten är titeln på en ny krönikesamling av Pelle Lindblom som på nytt samlat guldkornen från de senaste åren.
   Merparten av texterna har publicerats på NSD:s kultursida där han medverkar som krönikör.
   Här är tonen mindre gullig och mer spetsfundig jämfört med den förra krönikesamlingen som kom ut 2000.
   - Pennan har blivit vassare med åren, säger Pelle Lindblom.
   Flera av krönikorna som finns med i boken har väckt en del uppståndelse och också startat flera debatter, bland annat om sjukvården.
   Som kuriosa kan nämnas att omslagsbilden - pastischen av Munks Skriet - är taget på nattklubben Cleo i Luleå av fotografen Ulf B. Jonsson.
   Bilden var ursprungligen publicerad i dansbandstidningen "Får jag lov" där Pelle Lindblom i ett av numren fick den tvivelaktiga äran att personifiera den ultimata dansbandshataren.
   Vid publicering av pressbilder, vänligen ange fotografens namn.

Läs mer om boken.Författaren Pelle Lindblom
1,3 MB »

Foto:
Ulf B. Jonsson

 

Bild omslagets framsida
0,9 MB »

Foto:
Ulf B. Jonsson
 
 
 

Pressinformation - En pappas dagbok

EN PAPPAS DAGBOK görs av frilansjournalisten och författaren Pelle Lindblom, pappa till en dotter född 2001. Tanken är att, med vardagen som utgångspunkt, ge utrymme åt ett barns och en pappas innersta tankar. Det handlar om kärlek och strul, om när tålamodet tryter eller ögonblick då allt känns bra.
   Det finns två tidigare utgåvor, En pappas dagbok I och II som också gått som radiofölje-tong, och även är utgivna på cd och distribueras av Mitt Öga Förlag.
   Här är alltså ytterligare tio nya avsnitt. "En pappas dagbok III" gick som radioserie under 2006 i P4 (Radio Norrbotten och Radio Västerbotten).
   Att det kommer ärligt och naket ur en pappas mun har uppfattas som annorlunda och nytt - att lyssnaren får tillgång till en tidigare okänd värld.
   "Sällan har en pappa avslöjat så mycket, så kärleksfullt, så vederhäftigt, med en så stor portion humor, glimten i ögat och ofta med uppfriskande distans till sig själv. Ingen sentimental sörja här inte." Så skrev Torbjörn Nilsson (Btj) när första delen kom ut på cd.

PELLE LINDBLOM har också gett ut krönikesamlingar, just nu aktuell med Mitt öga - Återkomsten (utkommer jan 2007), och skrivit skönlitteratur. Hösten 2003 kom den senaste romanen Gud är en burk Coca-Cola och mottogs med mycket fina recensioner.
Annars frilansar Pelle Lindblom för flera olika tidningar och tidskrifter runt om i Sverige med krönikor och reportage.
Förutom serien En pappas dagbok för Sveriges Radio medverkar han emellanåt som programledare i P4. Han frilansar även för P1 och har ex-empelvis gjort nyheter för Kulturnytt, Samtal pågår och reportage till P1 Konsument och Veten-skapsradion.


Pressbilder - se nedan.

Foto: Pelle Lindblom
För övrig information, kontakta Anna Lindblom:
Tel: 070 692 93 37
info@mittogaforlag.se

Pressinformationen i pdf-format.

En pappas dagbok III - pressbild 1

En pappas dagbok III - pressbild 2

Pressbild - En pappas dagbok I


Foto: Pelle Lindblom
För att ladda hem pressbilderna ovan, högerklicka och välj "Spara mål som". För att se bilden i full upplösning, vänsterklicka. Obsevera! Bilden får endast användas i samband med publicering om En pappas dagbok. Vid publicering, var vänlig ange fotografens namn.

För mer information
Förlagskontakt via e-post: info@mittogaforlag.se
tel/fax: 070 - 692 93 37
Pressinformation - Gud är en burk...

Mitt Öga förlag presenterar
Gud är en burk Coca-Cola
 
Läs aktuell pressinformation (pdf-format). För att ladda hem pressbilderna nedan, högerklicka på bilden och välj "Spara mål som". För att se bilderna i full upplösning, vänsterklicka på bilden. Obsevera! Bilderna får endast användas i samband med publicering om romanen Gud är en burk Coca-Cola. Vid publicering, var vänlig ange fotografens namn.
 
 
Pelle Lindblom
 
Författaren Pelle Lindblom
1,7 MB »

Foto:
Ulf B. Jonsson
  Gud är en burk Coca-Cola omslag
 
Omslagets framsida
0,3 MB »

 
 
 
 
 
 
Förlagskontakt
Förlagskontakt via e-post: mitt.oga@telia.com
Kontaktperson: Anna Lindblom
 
Mitt Öga Förlag
Laxgatan 7A
974 37 Luleå
tel: 070 - 692 93 37
 
 
Romantitel: Gud är en burk Coca-Cola
Författare: Pelle Lindblom
Omfång: 181 sidor
Bandtyp: Pocket – limbunden
ISBN: 91-631-4075-6
C:a pris i bokhandeln: 190 kr
 
       
             Mitt Öga Förlag   info@mittogaforlag.se   070 - 692 93 37